Tips til vægttab

For at tabe dig skal du spise færre kalorier, end du forbrænder, dvs. du skal ændre dine vaner, så du spiser mindre og anderledes end før. Det kan være nemmere sagt end gjort, men her er en masse inspiration til at ændre dine vaner og opnå et varigt vægttab.

Drik masser af væske

Sørg for at få masser af væske; helst 2-3 liter pr dag.

Der er i LiviShape's produkter formentlig flere fibre, end du er vant til at spise og din krop har brug for væske til at fordøje fibrene, ligesom den mad du plejer at spise (for meget af) også indeholder væske. Derudover hjælper væske til at give en mæthedsfornemmelse.

Undgå at drikke (tomme) kalorier

Nogle drikkevarer er de rene kaloriebomber og de flydende tomme kalorier tynger godt i kalorieregnskabet. Så undgå sodavand, saftevand, juice, kakao, caffe latte, mælk, drikkeyoghurt, smoothies, vin, øl, drinks osv.

Du kan drikke vand, sort kaffe, te, saft og sodavand uden kalorier. Drikkevarer med brus kan dog give en oppustethed. Prøv evt. LiviShape's revolutionerende Fiber-vand light saftevand med fibre. Undgå sukker i kaffen, skal den sødes kan du bruge sødetabletter. Har du behov for mælk i kaffen, så tag en lille slat uden for meget fedt.

Der sker ikke noget ved at føle lidt sult...

At være på kur betyder, at man spiser mindre og anderledes end før. For at tabe dig skal du spise færre kalorier, end du forbrænder og i al den tid du har taget på, har du spist mere, end du forbrænder. Så har du overspist meget, vil du formenlig føle en vis sult, dog mest i starten af din kur eller hvis du har holdt pause.

Der sker ikke noget ved at være sulten. Men pas på ikke at blive for sulten, så du kommer til at overspise. Det er en balance, man lige skal finde. Men du behøver ikke være (prop) mæt hele tiden...

LiviShapes produkter er sammensat, så du får maksimal mæthed for færrest kalorier. LiviShape kostfiber tabletter og fiber-vand kan hjælpe dig!

Udskyd morgenmaden lidt (hvis det virker for dig)

Er du ikke lige ved at dø af sult om morgenen, så udskyd morgenmaden. Drik et stort glas vand og evt. en kop te derhjemme, og indtag så din morgenmad i bilen eller når du er kommet på arbejde. Dermed kan du måske udskyde et mellemmåltid om formiddagen eller springe det over og tage en tidlig frokost. Se om det virker for netop dig...

Spis langsommere med fokus på maden

Langsom tygning gør, at hjernen registrerer maden ordentligt. Sluger du maden, skal der større portioner til, før smagsløgene sender signal til hjernen om mæthed. Hjernen er 20 min om at registrere mæthed.

Fokusér på det du spiser og hele processen. Hvis dine tanker er langt væk fra at spise, så tygger du ikke maden ordentligt. Så prøv at undgå tv, at læse, at arbejde eller andet mens du spiser.

Vej dig om morgenen

For at få det mest retvisende billede, bør du altid veje dig på samme tidspunkt af døgnet. Gerne om morgenen, når du står op, har tisset og inden du drikker eller spiser.

At veje sig hver morgen handler ikke kun om at se tallet på vægten. Det handler om at fastholde dig i dit vægttab og minde dig om, hvad du er i gang med. Det har derfor en god psykologisk effekt - men sørg for ikke at tillægge den enkelte dagsvægt særlig stor betydning. Sæt fokus på udviklingen henover flere uger, prøv at skrive det ned. 

... eller drop vægten

Det kan for mange være bedre at droppe vægten og i stedet måle sig selv med et målebånd eller prøve sit tøj. Følelsen af at kunne mærke at der sker noget, giver en helt anden tilfredsstillelse og lykkefølelse og dermed mere motivation! 

Find motivationen

Er du træt af dine ekstra kilo? Er du ofte ked af det, du ser i spejlet? Vil du gerne gå én, to eller flere størrelser ned i tøj? Føler du dig fysisk begrænset af din vægt? Vil du gerne vise andre eller dig selv, at du kan!? Find ud af hvad der motiverer dig og hold fast i det!

Gå evt. sammen med andre

Det kan øge motivationen at gå sammen med andre. I kan sparre om forløbet og holde hinanden oppe. Men det kan også være demotiverende, hvis den anden opnår bedre resultater end dig eller hvis du vælger en makker, der ikke er så engageret som dig og du dermed nemmere falder i eller af på den. Tænk dig om inden - hvad er bedst for dig og dit forløb?

Brug succesfølelsen positivt

Du vil de fleste af dagene føle, at du gør noget godt og du er sej! Alt føles lettere, når vægten går nedad. Udnyt det til at gøre endnu mere godt for dig selv ved evt. at motionere.

Giv dig selv små belønninger

Køb noget du godt kunne tænke dig, når du når dine del-mål. Prøv at undgå spiselige belønninger.

Hvis du falder i...

Giv ikke op selvom du fejler en enkelt gang eller dag. Kuren er slet ikke ødelagt, husk alle de kalorier du har sparet, de har allerede gjort noget godt. Op på hesten igen!

Fjern fristelserne

Vi kan alle falde i og det er især sværere at undgå, hvis du har alt for mange fristelser i huset. Fjern slik, sukkerholdig sodavand, chips, is og hvad du ellers ved, du ikke kan holde dig fra.

Køb ikke fristelserne

Det er især når du/I er ude at handle, at fristelserne skal undgås. Det gælder simpelthen om ikke at slæbe fristelserne med hjem! Gå ikke på indkøb, når du er sulten.

Når du har lyst til noget lækkert

Mærk efter; hvorfor har du lyst til noget lækkert...? Er det kedsomhed, rastløshed, stresset, ensom, ked af det? Så lav noget andet, der får dine tanker væk fra maden; gå en tur, ring til en god ven eller lignende. Er det sukkertrangen efter mange dages, ugers, års indtagelse af alt for meget sukker? Så tag en kold tyrker. Nogle vil opleve, at det hjælper at børste tænder, at det fjerner lysten til noget lækkert... Og pas på hyggen i sofaen om aftenen, den skriger ofte på noget lækkert, det er en vane, der skal ændres - at sidde i sofaen om aftenen uden at 'fylde i hovedet' ;-) Lakridste eller en anden fyldig te, kan også ofte tilfredsstille lækkersulten uden kalorier.

Hvis det er svært at sige nej på arbejdet

Kage ved fødselsdage, rundstykkerne om fredagen, når de andre henter McD osv. Find en god kollega at gå sammen med på arbejdet, gør det til et fælles mål. Det kan være, at du gerne vil tabe dig, men kollegaen bare gerne vil spise sundere - uanset målet så er det vigtigste, at du får sagt fra på arbejdet og modstår ‘presset’ og det kan være nemmere at gøre sammen med en makker…

Når du har gæster

Når du har gæster, bestemmer du selv menuen og du kan sagtens servere mad, der passer ind i din kur. Et godt bud er noget dejligt kød (proteiner), en god salat eller andre grøntsager (sunde kulhydrater) og evt. en kold sauce af fedtfattig yoghurt og krydderurter. Du kan også sagtens servere brød, kartofler, ris eller lignende for dine gæster, bare du diskret holder dig fra det... Se mere her om de sunde valg.

Når du er på besøg

Når du er på besøg, kan det være vanskeligt at sige nej tak. Og få af os ønsker, at andre skal lave speciel mad pga. én selv. Vælg det mindst kalorieholdige som tilbydes. Se mere her om de sunde valg

Tilsæt smag

Brug krydderier til at gøre maden lidt mere interessant. Friskpresset hvidløg eller tørret oregano, basilikum eller timan smager skønt sammen med grøntsager og i salat. Saft fra citron eller lime giver også en god smag til salat, grøntsager eller i din suppe. Eller hæld lidt god balsamico- eller æbleeddike eller appelsinsaft over salaten og grøntsagerne. Og husk salt og peber, også i salaten.

Sov godt

De fleste mennesker får ikke nok søvn. En god og uforstyrret nattesøvn har mange positive effekter på kroppen, såsom bedre hukommelse og øget stress-tolerance. Derudover udskilles der en række hormoner under dyb søvn, som er vigtig for din krops fedtforbrænding, samt evnen til at restituere. Mange kompenserer desuden for træthed ved at spise.

Personer, der ikke får nok søvn, har tendens til at kroppen udskiller stresshormonet kortisol som øger din appetit. Dårlig og utilstrækkelig søvn kan også påvirke din motivation, dit immunforsvar og dit humør.

Tab ikke modet, når vægttabet bliver mindre...

Fra naturens side er kroppen genetisk indstillet på at skulle holde på sine depoter, derfor vil den helst modarbejde et vægttab og hele tiden forsøge at holde den nye vægt, frem for at smide flere kilo. Men hold ud, for så længe du indtager færre kalorier, end kroppen bruger, så vil du tabe dig. Det kommer måske bare i etaper og springene er mindre.

I starten vil du opleve et stort vægttab, især hvis du har været vant til en kulhydratrig kost. Kroppens kulhydratdepoter tømmes og det betyder bl.a. at kroppen giver slip på en del væske.

Samtidig med at vægten falder, så bliver dit daglige energiunderskud også mindre. Jo mindre du vejer, jo mindre kalorier har du brug for og dermed er underskuddet (forskellen) også blevet mindre. Det giver et langsommere vægttab end i begyndelsen af kuren. Og tempoet vil fortsætte med at falde, medmindre du undervejs i kuren bevæger dig mere eller opbygger mere muskelmasse. 

Aktivitet og træning

Jeps, vi kommer ikke uden om det :-) Et af de bedste sunde valg, du kan træffe for dig selv, er mere aktivitet i din hverdag. Det bedste du kan gøre er at indarbejde de sunde valg i din hverdag.

  • Tag trappen, cyklen eller gå-ben i stedet for bil, bus osv.
  • Gå en tur med hunden, børnene, manden, konen, veninden - gør det til kvalitetstid
  • Træn derhjemme, se LiviShapes store udvalg af hjemmetræningsudstyr
  • Vær mere aktiv derhjemme; støvsug med mere iver, brug pauser i tv-udsendelserne til at komme op af sofaen, hop på stedet, dans med børnene osv.
  • Download en app til din smartphone
  • Tag i træningscentret
  • Find en motionsform du synes er sjov 

Vær realistisk

Det er rigtig godt endelig at tage beslutningen. Men vær realistisk i forhold til dine mål og vejen dertil. Måske skal vægttabet tage lidt længere tid, end du håber og ønsker og måske skal du starte med at ændre kosten og så kommer motion og træning bagefter. Undgå at sætte mål for dig selv, som både inkluderer kur, livsstilsændring og en masse timers træning, så kan du risikere nemmere at køre træt i det hele...

Og husk; søvn og stress kan være afgørende for et vægttab. Har du et meget krævende arbejde, små børn eller lign. så er det ikke en undskyldning, men vær realistisk...

Tro på dig selv - you can do it!

 

Shop now

DIET SHAKES SLANKEPULVER